Μητροπολίτης Κερκύρας: Η Εκκλησία διαφυλάττει με σωφροσύνη και πνεύμα θυσίας την ενότητα της κοινωνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/04/2013

Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως τέλεσε την προηγιασμένη λειτουργία το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων της Σχολής Γονέων  Κέρκυρας και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Στελεχών που για δέκατη συνεχόμενη χρονιά λειτούργησαν στην τοπική Εκκλησία με επιτυχία και συμμετοχή πολλών ενδιαφερόμενων και κληρικών και λαϊκών.

                Μιλώντας κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι η Εκκλησία με σωφροσύνη και πνεύμα θυσίας διαφυλάττει την ενότητα της κοινωνίας, σε μια εποχή όπου έχει περισσεύσει το θράσος έναντι του Θεού και των λαών τόσο από τους Ισχυρούς του κόσμου, όσο και από τα ρεύματα της αθεΐας. Στην αφροσύνη, τον εγωκεντρισμό και την απουσία αισχύνης που χαρακτηρίζουν τις δομές του πολιτισμού μας, η Εκκλησία θα επιμείνει να λειτουργεί με σεβασμό στον άνθρωπο, την οικογένεια και την νεότητα και να καταθέτει την πρόταση ζωής της ελληνορθόδοξης παράδοσης, τόσο μέσα από τις Σχολές Γονέων, όσο και μέσα από την κατήχηση.  Τόνισε μάλιστα ότι για τον ίδιο η συμπλήρωση με τη βοήθεια του Θεού δέκα χρόνων στη διαποίμανση της τοπικής Εκκλησίας αποτελεί μια ιδιαίτερη ευλογία, γιατί βλέπει τέτοιους θεσμούς να αγκαλιάζονται από το λαό του Θεού και να ενισχύουν την διάθεση τόσο των γονέων όσο και των στελεχών του νεανικού έργου για κατάρτιση, διάλογο και σύγχρονο πνεύμα στην μετάδοση των ευαγγελικών μηνυμάτων.

                Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησαν ο υπεύθυνος της Σχολής Γονέων Πρωτ. Ιωάννης Βλάσσης και ο υπεύθυνος Νεότητος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

                Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επέδωσε βεβαιώσεις και ευλογίες σε όσους συμμετείχαν στη Σχολή Γονέων και στο Φροντιστήριο Στελεχών.    

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ