Ο ιερέας τροχονόμος εξομολογείται: "Ήταν παιδικό μου όνειρο"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2013

Ένα νέο κληρικό, εθελοντή, απέκτησε η Μητρόπολη Δημητριάδος. Πρόκειται για τον αστυνομικό Γιάννη Κατσαρό, ο οποίος υπηρετεί στο τμήμα Τροχαίας Βόλου και ο οποίος χειροτονήθηκε στην περασμένη Κυριακή στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

 

Ο νέος άμισθος ιερέας τις Κυριακές, αργίες και εορτές θα βρίσκεται στην υπηρεσία της εκκλησίας και τις καθημερινές στην αστυνομική υπηρεσία.

 

«Από μικρός ήθελα να γίνω ιερέας. Ήταν το όνειρό μου. Τώρα το πραγματοποίησα. Νιώθω ευτυχισμένος» λέει στη «Θ» ο 40χρονος εθελοντής ιερέας.

 

Η υπηρεσία του είναι τώρα στα γραφεία της Τροχαίας. Πριν μετακινηθεί στην Τροχαία υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ. «Η οικογένειά μου βρίσκεται κοντά στην εκκλησία. Μεγάλωσα με τις αρχές της εκκλησίας» επισημαίνει. Πνευματικός του είναι ο εκπρόσωπος Επικοινωνίας της Μητρόπολης π. Επιφάνιος Οικονόμου.

 

Η χειροτονία του την Κυριακή στην Αγριά έγινε από το μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και το όνομα αυτού π. Θεόκλητος. Ο 40χρονος Γιάννης Κατσαρός είναι κοινωνικός και είχε εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με την εκκλησία. Όσοι μάλιστα τον γνωρίζουν ανέμεναν αυτή του την απόφαση. «Οι συνάδελφοί μου σχολιάζουν την απόφασή μου πολύ θετικά», σημείωσε ο Γιάννης Κατσαρός.

 

Στο εξής θα παραμείνει στην υπηρεσία του άοπλος. Σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνεται πλέον η δυνατότητα αστυνομικοί εν ενεργεία να χειροτονούνται ιερείς, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, καθώς και από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτοι αστυνομικοί-ιερείς.

 

Η τελετή χειροτονίας του Γιάννη Κατσαρού έγινε σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης. Παρέστησαν η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, η εισαγγελεύς Πρωτοδικών Λαρίσης κ. Νίκη Μπόλη, η εισαγγελεύς Βόλου κ. Αγορίτσα Καράντζιου, ο αστυνομικός δ/ντής Μαγνησίας κ. Γεώργιος Ταμβάκης, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας του Βόλου και πλήθος κόσμου, που με εγκαρδιότητα ευχήθηκε στο νέο διάκονο.

 

Εφ. Θεσσαλία