Μόνο το... τζαμί μας έλειπε!

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/04/2013

Ένα θέμα που από μόνο του… ακούγεται περίεργα, καθώς η ελληνική κοινωνία δεν δείχνει ακόμη έτοιμη να αποδεχτεί την αναγκαιότητα ή μη της υλοποίησής του, μπήκε από σήμερα στην τελική ευθεία του, καθώς δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Το τζαμί θα ανεγερθεί στην περιοχή του Βοτανικού, και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Οδό, σε οικόπεδο το οποίο ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, και αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες των περίπου 30.000 Μουσουλμάνων που διαμένουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, και μέχρι σήμερα έχουν 120 αδήλωτους χώρους προσευχής, σε διάφορους δήμους.

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην Αττική, είναι θέμα που χρονίζει, καθώς έχει συναντήσει ποικίλες αντιδράσεις, προερχόμενες μεταξύ άλλων και από τον χώρο της Εκκλησίας, ενώ αρχικά υπήρχε η πρόθεση να κατασκευαστεί στην περιοχή των Μεσογείων.

Η κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό θα κοστίσει περίπου 846.000 ευρώ. Βέβαια, η σημερινή προκήρυξη θα αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και 150.000 ευρώ για τη μελέτη αναμόρφωσης και κατασκευής, τα οποία έχουν ήδη δοθεί από άλλον κωδικό.