Η εξόδιος ακολουθία του π. Ανδρέου Λογοθέτη

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 26/03/2013

ierovima.gr - panagiaalexiotissa -Χθες στις 4:00 το απόγευμα ετελέσθη στα Ιεροσόλυμα η εξόδιος Ακολουθία, του Αγαπητού και σεβαστού μας αδελφού, πατρός Ανδρέου Λογοθέτη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού που υπάγεται στην Αγιοταφική Αδελφότητα.

 

Στην εξόδιο Ακολουθία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ενώ παρέστησαν Αρχιερείς και κληρικοί από τα Ιεροσόλυμα και την Ελλάδα. Από την Πάτρα, την πόλη καταγωγής του μακαριστού πατρός Ανδρέου... παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού π. Νεκτάριος Κωτσάκης με τους αρχιμανδρίτες π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο και π. Χριστόδουλο Ζώη.

 

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του κι εμείς έχουμε την ευχή του.

 

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία μεταξύ Ιεροσολύμων και Βηθλεέμ, αρχιμανδρίτης Ανδρέας Λογοθέτης, ετών 44, με καταγωγή από την Πάτρα. Υπήρξε διάκονος του Θεού αγνός κληρικός, που παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε με την καρδιά του παρέμενε στα Ιεροσόλυμα, από δεκατριών χρονών, πιστός στο ιερόν του καθήκον.

 

Κληρικοί της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά κα πολύς κόσμος από την Ελλάδα και άλλα κράτη που πληροφορήθηκαν το θάνατό του μίλησαν συντετριμμένοι με τα καλύτερα λόγια για τον αδελφό τους αρχιμανδρίτη Ανδρέα. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.