«Η εξουσία πολεμά την Ορθοδοξία αλλά παραμένουμε ακλόνητοι»-φωτο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/03/2013

ierovima.gr-Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα 24 Μαρτίου, παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Κατάμεστοι οι ιεροί ναοί από πιστούς προσεύχονταν με ευλάβεια, κρατώντας μια εικόνα στα χέρια.

Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση  με τη συμμετοχή των πιστών. Φωτογραφίες από τη λιτάνευση των εικόνων στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος–Ελληνικού (Ι.Μ. Γλυφάδας), όπου οι ιερείς π. Στέφανος Σουλιμιώτης, π.Σωκράτης και  π. Αθανάσιος Βασιλείου τέλεσαν με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τη Θεία Λειτουργία, την οποία αγκάλλιαζαν με ψαλμωδίες οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες. Και φυσικά εκκλησιαστική τελετή χωρίς τα παπαδάκια, την ισχυρή ομάδα της ενορίας δεν νοείται...

Στο κήρυγμά του ο αρχιμανδρίτης π. Στέφανος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής μεγάλης εορτής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σήμερα που κυβερνώντες από όλα τα επίπεδα της εξουσίας πολεμούν και αμφισβητούν την Ορθοδοξία, εμείς παραμένουμε ακλόνητοι στην πίστη μας.

 

«Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι η νίκη της μόνης και αληθινής ορθοδόξου πίστεως που έχουμε όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί έναντι όλων των άλλων ψεύτικων πίστεων και αιρέσεων. Ο ορθόδοξος δρόμος είναι ο μόνος δρόμος που όταν τον ακολουθήσει κάποιος τότε συναντά και ενώνεται με τον αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό», τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Στέφανος.

 

Σήμερα στου Ναούς έγινε δισκοφορία για την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής. Ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως, που έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση, σε τακτά χρονικά διαστήματα αποστέλλει βοήθεια στην Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης. Να σημειωθεί ότι προ μηνών με χρήματα των πιστών του Ιερού Ναού έγινε η βάπτιση τριών παιδιών στη Μαδαγασκάρη.