“Επί ξύλου βλέπουσα” στο Ψάρι Βουπρασίας Ηλείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/04/2019

Μια σπουδαία εκδήλωση με τίτλο «Επί ξύλου βλέπουσα» αφιερωμένη στους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψαριού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη από τα μέλη και τα παραδοσιακά όργανα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείου Πατρών υπό τη Διδασκαλία -Διεύθυνση του κ. Παναγιωτόπουλου Ιωάννη.

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Κ Γερμανού. Παρών ήταν ο Ιεροκήρυκας αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής π. Χριστοφόρος Κωλέτης ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της εκδήλωσης, καθότι προΐσταται ιερατικώς της συγκεκριμένης ενορίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος ιερέων της ευρύτερης περιοχής καθώς και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τις εκκλησίες του Δήμου και έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια της αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού, Πολιτισμού κ Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Γεωργιοπουλου Κοντογιωργα Άννα, ο αντιδήμαρχος. Ανδρέας Μιγκος, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. κ.Κώστας Καραβούλιας και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Βουπρασίας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βάρδας Διονυσία Κουτσούκου, ο διευθυντής από Σ.Δ.Ε.Βάρδας Ανδρέας Ζέρβας με τους μαθητές του, η πρόεδρος της Τ. Κ. Αετοράχης κ. Ελένη Δημητροπούλου, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Μπορσίου κ. Παναγόπουλος Χρήστος, η κ. Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος Γεώργιος αρκετοί υποψήφιοι σύμβουλοι.

Ο αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ΤΚ Βάρδας κ. Χρήστος Ρετουνιώτης δήλωσε: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο , τους μεγάλους και μικρούς δωρητές επώνυμους και ανώνυμους που αγκάλιασαν την εκδήλωση, η οποία είχε ως σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ψαρίου»