Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Κάνω πολλά σφάλματα..."

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/04/2011

Είδη πρώτης ανάγκης μοίρασε στις κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ευχόμενος "αυτό το Πάσχα να είναι σταθμός" στη ζωή των φυλακισμένων.
Συγκεκριμένα τις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε  με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Μ.Κ.Ο. "Αποστολή" o  κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη και τον  Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ "Αποστολή" κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.
Ο Αρχιεπίσκοπος αφού μοίρασε στις κρατούμενες 2.500 είδη πρώτης ανάγκης που είχε ετοιμάσει κλιμάκιο της ΜΚΟ "Αποστολή", μίλησε στις κρατούμενες για τις δύο ελευθερίες του ανθρώπου, την εξωτερική και την εσωτερική. "Παλεύουμε με ότι μας ταλαιπωρεί μέσα μας ώστε να το διώξουμε και να νιώσουμε ελεύθεροι" σημείωσε ο Μακαριώτατος. "Πρέπει να αγωνιζόμαστε γι'αυτές τις δύο ελευθερίες. Να παλεύουμε για να τις διατηρήσουμε".


"Είμαι σήμερα κοντά σας", είπε απευθυνόμενος στις κρατούμενες, "γιατί νιώθω την εσωτερική σας δυσκολία, την ψυχική σας ταλαιπωρία, γιατί βρίσκεστε σ έναν χώρο που δεν είναι ευχάριστος. Πολλοί άνθρωποι άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο και κάποιοι να είναι άδικα εδώ μέσα. Σκεφτήκαμε να έρθουμε να σας δούμε για να σας πούμε ότι η ζωή έχει πολλές δυσκολίες, να σας πούμε ότι χρειάζεται από όλους τους ανθρώπους να γίνεται αγώνας σε αυτή τη ζωή. Και εγώ που σας μιλώ που είμαι Αρχιεπίσκοπος κάνω πολλά σφάλματα και πρέπει να αγωνίζομαι κάθε μέρα. Πρέπει να αγωνιστείτε".


Για να κατακτήσουμε την εξωτερική ελευθερία πρέπει, είπε ο Μακαριώτατος, να αναζητήσουμε την εσωτερική μας ελευθερία. "Πρέπει να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας ταλαιπωρεί ποιο είναι το αδύνατο σημείο μας". "Εύχομαι αυτό το Πάσχα να είναι ένα Πάσχα σταθμός στη ζωή σας. Να το παλέψετε μέσα σας, να βρείτε το αδύνατο σημείο μέσα σας που θέλει φάρμακο. Όταν ο άνθρωπος ελευθερωθεί εσωτερικά τότε έρχεται και η εξωτερική ελευθερία" κατέληξε.