Σκότος και σιωπή από το Συνοδικό Μέγαρο

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 07/03/2013

Του Κώστα Ζαφειρίου 

 

Απόλυτο σκοτάδι στο τί συζητείται. Απόλυτη σιωπή στο τί προτείνουν και ποιοι. Αναφερόμαστε στο έλλειμμα ενημέρωσης από τις συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και γενικότερα από το κτίριο της οδού Ιασίου. Ουδείς, πλην των Συνοδικών ιεραρχών, γνωρίζει τί συζητείται στην αίθουσα. Τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, η αξιοποίηση ακινήτων της, οι επόμενες εκλογές για την πλήρωση μητρόπολης;....Πέπλο μυστηρίου. 

 

Ποιός ιεράρχης είχε τη φαεινή ιδέα να στηθεί τοίχος μεταξύ της ΔΙΣ και των ΜΜΕ; Ποιός ιεράρχης πιστεύει ότι «όσο λιγότερα ξέρουν αυτοί (σ.σ. οι συντάκτες του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ) τόσο το καλύτερο»; 

 

Βέβαια στο Συνοδικό Μέγαρο, γνωρίζουν ότι αν θέλουν κάτι να προβάλλουν (συσσίτια, χειροτονίες, ενθρονίσεις, εγκαίνια κ.ά.) πρόθυμα τα ΜΜΕ θα τους εξυπηρετήσουν,γιατί το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ έχει «στεγνώσει» και οι εκπρόσωποί του πρέπει να δικαιολογήσουν το πενιχρό μεροκάματό τους. Μόνο αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνονται, στα μετρημένα στα δάκτυλα των δύο χεριών, Δελτία Τύπου. Τίποτε άλλο ουσιαστικό. 

 

Η υπόσχεση (2008) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ότι τουλάχιστον μια φορά το μήνα θα συναντούσε τους δημοσιογράφους ξεχάστηκε και δεν τηρήθηκε ποτέ. Λησμονούν οι ιεράρχες ότι την παρούσα χρονική περίοδο τα ΜΜΕ μπορούν να φανούν (και είναι) χρήσιμα για το κοινωνικό έργο που έχει η Εκκλησία. 

 

Η ενημέρωση άγιοι Πατέρες, δεν είναι συνώνυμο της προβολής και της διαφήμισης. Η συνειδητή επιλογή σιωπής και η επιλεκτική πληροφόρηση, δεν έκανε ποτέ καλό.