"Οσοι με κατηγορούν ας προσάψουν αποδείξεις"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/03/2013

Ι.Μ.Πειραιώς-Επί του κειμένου που κυκλοφορήθηκε στο Διαδίκτυο από την Φιλορθόδοξο Ένωση Κοσμάς Φλαμιάτος με θέμα «Πρέπει επί τέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση του-Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Σεραφείμ. Τα παιγνίδια του Πειραιώς με την πίστη και σωτηρία μας. Συλλειτουργεί με οικουμενιστές μασόνους», και υπογράφεται από τους Ελλογιμωτάτους κ. Λ. Ντετζιόρτζιο, Πρόεδρο και κ. Παν. Σημάτη, Γραμματέα, επάγομαι τα κάτωθι:

1. Παρακαλώ τους αγαπητούς εν Κυρίω αδελφούς να καταθέσουν ενώπιον της Εκκλησίας του Θεού μίαν έστω δήλωσί μου η αποδοχή της παναιρέσεως του οικουμενισμού η των υπό των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων κατεγνωσμένων αιρετικών και κακοδόξων, μίαν έστω συνύπαρξι εις οιονδήποτε χώρον μετ’ αυτών, μίαν έστω παρουσίαν μου πλησίον των ως Μητροπολίτου εις οιονδήποτε συνέδριον η έστω μία υποδοχήν αποκεκομμένου από το σώμα της Εκκλησίας αιρετικού προσώπου, ούτως ώστε να αιτιολογούνται ενώπιον του δικαιοκρίτου Θεού και των ανθρώπων οι αφιλάδελφες, σκληρές και ανυπόστατες καταφορές κατά της ελαχιστότητός μου.

2. Έχω διακηρύξει πλειστάκις ότι ο ανεπίγνωστος ζηλωτισμός ταυτίζεται με τον συγκρητιστικόν οικουμενισμόν και ότι αιρετικός και κακόδοξος και αποκεκομμένος της κοινωνίας του Θεού και της Εκκλησίας δεν μπορεί να θεωρηθή, ει μη εκείνος που προβαίνει εις intercomunio με την αίρεσι διότι αυτό διακελεύουν οι θεοφόροι και Άγιοι Πατέρες και η Αγιοπνευματική Παράδοση της Εκκλησίας μας.

3. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος τυγχάνει κανονικός Επίσκοπος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας και κατά το παριππεύσαν έτος διεκήρυξε την πίστι του εις τους Αγίους και Θεοφόρους Πατέρας με πολλαπλά ιερατικά συνέδρια εις την κανονικήν του δικαιοδοσίαν, ακυρώνων ούτω έργω την μεταπατερικήν κακοδοξίαν που ατυχώς προώθησε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με το γνωστό συνέδριο. Υπηρέτησε δ’ ευόρκως επί 20ετιαν εις την Ι. Μητρόπολιν Πειραιώς ως Πρωτοσύγκελλος Αυτής και πρωτοστάτησε εις την ανίδρυσι πολλών πρωτοποριακών πνευματικών έργων εν εκ των οποίων τυγχάνει και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς το Δ.Σ. του οποίου τον ετίμησε δια την καταλυτικήν συμβολήν αυτού εις την ίδρυσί του και με παρεκάλεσε να του επιδώσω την τιμητικήν πλακέτα. Πέραν αυτών τον Σεβ. Μητροπολίτην Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο γνωρίζω από 40ετιας εφ’ όσον είμεθα συνομήλικοι και συμμαθηταί στο Εκπαιδευτήριο της Αδελφότητος Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ «Ελληνική Παιδεία».

4. Με αιτιώνται οι αγαπητοί αδελφοί ότι καταγγέλλων την παγανιστική και σατανιστικήν οργάνωσι της Μασονίας και αποκαλύπτων τον Εωσφορικόν θρησκευτικόν της χαρακτήρα προβαίνω εις «έμμεση διαφήμησή της» δηλ. όποιος αναφέρεται σε λοιμικήν νόσον και στας καταστροφικάς της συνεπείας και επιπλοκάς κατά τους ευγενείς αδελφούς «εντέχνως την διασπείρει» και εν ταυτώ με αιτιώνται ότι δήθεν συλλειτουργώ με κατεγνωσμένους μασόνους Ιεράρχας. Τους παρακαλώ να αναφέρουν επωνύμως και με στοιχεία της μασονικής του ιδιότητος έναν εξ αυτών δια να τον αποκηρύξω δημοσία και να εκζητήσω αρμοδίως την άμεσον καθαίρεσίν του.

5. Έχω την ταπεινήν γνώμην ότι δεν εκλήθην υπό του ζώντος Θεού ως «σωτήρας» της Εκκλησίας Του η οποία δεν σώζεται αλλά μόνον σώζει αλλά ως ο έσχατος διάκονος αυτής και ότι δεν μου ανετέθη υπό του Παναγίου Πνεύματος έργον Οικουμενικής Συνόδου (!!!!!!) δια την εν ταυτώ κανονικήν δίωξιν, δίκην και καταδίκην συνεπισκόπων μου ερρειδομένη μάλιστα εις δηλώσεις αυτών και μόνον. Εν ταυτώ διερωτώμαι γιατί ενοχοποιούμαι από τους εκλεκτούς αδελφούς δια δήθεν συλλειτουργία μου με μασόνους και οικουμενιστάς και δεν θεωρείται ως εκ του αντιθέτου επιτυχία «μασόνοι και οικουμενισταί» να προσέρχονται, να συλλειτουργούν και να αναγνωρίζουν κάποιον που μονίμως και διαρκώς καταγγέλει την μασονία και τον οικουμενισμό.

6. Κατόπιν όλων των ανωτέρω επιρρωνύεται δυστυχώς δια μίαν εισέτι φοράν ότι οι αγαπητοί αδελφοί της Φιλορθοδόξου Ενώσεως έχουν άμεσον ανάγκην πνευματικής βοηθείας υπό εμπείρου, χαρισματούχου και εντός της Εκκλησίας πνευματικού πατρός.

Ίλεως γενού αυτοίς Κύριε!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ