Ανησυχεί ο μητροπολίτης Κερκύρας για την πορεία των θρησκευτικών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/03/2013

(Ι.Μ. Κερκύρας)

Μία συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα είχαν οι θεολόγοι του Ν. Κερκύρας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, το βράδυ της Κυριακής 3 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους θεολόγους να αισθάνονται την τοπική Εκκλησία ως την πνευματική τροφοδότρια και την στοργική μητέρα που είναι στο πλευρό τους, ενώ επεσήμανε την ανάγκη οι ίδιοι οι θεολόγοι να δίδουν με όλες τους τις δυνάμεις την μαρτυρία της ελληνορθόδοξης παράδοσης στα σχολεία.

Κατέθεσε προβληματισμούς σε σχέση με την όλη πορεία του μαθήματος, τονίζοντας ότι για την Εκκλησία το μάθημα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για να γνωρίσουν όλα τα παιδιά τι σημαίνει η πίστη στο Χριστό και πώς αυτή διαμόρφωση τη ζωή και την Ιστορία των Ελλήνων.

Ο Σεβασμιώτατος με παραδείγματα έδειξε ότι σε μια εποχή αποϊεροποιήσεως και θρησκευτικού αποχρωματισμού δεν πρέπει η εκπαίδευση να στερηθεί της συνεργασίας και της παρουσίας της Εκκλησίας και τόνισε ότι με πνεύμα αγάπης, αλληλεγγύης, χωρίς εξαιρέσεις και μισαλλοδοξία οι θεολόγοι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να κρατήσουν ζωντανές τις αξίες και το ήθος της ελληνορθόδοξης παράδοσης.

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΠΕΘ Ν. Κέρκυρας κ. Νίκος Μαυρωνάς, ο οποίος επεσήμανε ότι οι θεολόγοι προσβλέπουν στην Εκκλησία ως τον φυσικό και αυτονόητο σύμμαχό τους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την όλη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια επακολούθησε γόνιμος διάλογος, ενώ η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των θεολόγων που παραβρέθηκαν.