Πρωτοβουλία της Αποστολικής Διακονίας για ανάδειξη των Θρησκευτικών Μνημείων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/03/2013

ιerovima.gr- Πρωτοβουλία έκδοσης Πολιτιστικού Οδηγού για τα θρησκευτικά Μνημεία της Αθήνας, Μονές και προσκυνήματα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής ανέλαβε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού μετά από απόφαση της Συνόδου.

Ο γεν. διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος (φωτο) και οι συνεργάτες του δουλεύουν πυρετωδώς ώστε το πολυτελές έντυπο  των 20 σελίδων που θα είναι γραμμένο στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Ρωσικά και  θα διανέμεται από τα γραφεία του ΕΟΤ και από το «Ελ.Βενιζέλος» να είναι έτοιμο εντός του Μαρτίου.

Ο Πολιτιστικός Οδηγός, που θα περιέχει σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά 23 μνημεία (Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Μπενάκη, Βυζαντινό Μουσείο, Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ι.Α.Α. Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, Μονή Καισαριανής κ.ά) θα απευθύνεται σε ομογενείς, ενδιαφερόμενους ετερόδοξους αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες από τη Ρωσία.

Κάθε σελίδα του εντύπου, που θα τυπωθεί στα τυπογραφεία της Αποστολικής Διακονίας, θα περιλαμβάνει δύο φωτογραφίες και ένα σύντομο κείμενο με την ιστορία του μνημείου στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ρώσικα, ενώ θα ακολουθήσει και έκδοση που θα περιλαμβάνει και τα κινέζικα.

Σε πρώτη φάση θα τυπωθούν 20.000 έντυπα.

Με τέτοιες  αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν  τους θρησκευτικούς θησαυρούς της χώρας μας , η Εκκλησία δείχνει την αποφασιστικότητά της να  περάσει δυναμικά στον ανταγωνιστικό τομέα του Θρησκευτικού Τουρισμού.