Ο νέος μητροπολίτης Γλυφάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/03/2019

Νέο ποιμενάρχη έχει πλέον η Μητρόπολη Γλυφάδας, καθώς η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, μετά από μια εκλογική διαδικασία – «θρίλερ», κατέληξε στον επίσκοπο που θα καταλάβει τον μητροπολιτικό θώκο.Πρόκειται για τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο, ο οποίος επικράτησε με 38 ψήφους.Το Σώμα της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου, νωρίτερα, είχε φθάσει σε αδιέξοδο καθώς σε επανακαταμέτρηση των ψήφων ο κ. Αντώνιος έδειχνε να ισοβαθμεί με τον αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο, με 38 ψήφους έκαστος.Οπως προβλέπει η διαδικασία, με βάσει τα πρεσβεία, Μητροπολίτης εξελέγη ο Επίσκοπος Αντώνιος.

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας

Ο νέος Μητροπολίτης γλυφάδας Αντώνιος, κατά κόσμον Διονύσιος, γεννήθηκε στην Κέρκυρα, έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα και φοίτησε στο Α’ Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών.Ακολούθησαν οι σπουδές του στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.Εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη και χειροτονήθηκε διάκονος το 1979, τη ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ, ενώ στο 1981 χειροτονήθηκε πρεβύτερος, υπό του γέροντος Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου.Υπηρέτησε ως ιεροκύρηξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ι. Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου.

Επιπλέον, επί τέσσερα έτη εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος.Από το 1998 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από το παρελθόν έτος.