Χαλκίδα: Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/03/2019

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην κατά Χαλκίδα Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου 2019, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στον Όρθρο της ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας, προεξάρχοντος του  Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.

 Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ανέγνωσε, κατά την παράδοση, το Σύμβολο της Πίστεως, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Έλενα Βάκα, η οποία ανέγνωσε την Κυριακή Προσευχή – «Πάτερ ημών», εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και του Φιλοχρίστου Στρατού της Πατρίδος μας.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ προεξήρχε και στο καθιερωμένο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος και αμέσως μετά έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Ιερού Ναού, στο τέλος της οποίας, κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου