Ι.Μ.Σερρών:ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/02/2013

(Ι.Μ.Σερρών)

Μία νέα δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα εγκαινιάσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την ίδρυση του Φαρμακείου Κοινωνικής Αντίληψης, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε αμέσως μετά την τελετή των Εγκαινίων, σε καταλλήλως διαμορφωμένο χώρο του ισογείου του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην πόλη των Σερρών. Το Φαρμακείο Κοινωνικής Αντίληψης λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με το Ιατρείο Κοινωνικής Αντίληψης. Στον αγιασμό των εγκαινίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Πέτρος Αγγελίδης, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου και πλήθος λαού.

 Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με την συγκινητική συμπαράσταση και συνεργασία φαρμακοποιών των πόλεων Σερρών και Νιγρίτης, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στην παροχή των φαρμάκων, αποσκοπεί στην δωρεάν παροχή φαρμακευτικής βοήθειας σε απόρους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, που δεν έχουν την δυνατότητα αγοράς των καταλλήλων φαρμάκων, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των.

 Η συγκέντρωση των φαρμάκων γίνεται ήδη στις ενορίες και ακολούθως προωθούνται στο Φαρμακείο Κοινωνικής Αντίληψης της Ιεράς Μητροπόλεως, απ’ όπου ειδικοί επιστήμονες θα καλύπτουν, κατά το δυνατόν, τις ανάγκες των ανασφάλιστων και εμπερίστατων αδελφών μας.

Το Φαρμακείο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 6:00 – 8:00 το απόγευμα από εθελοντές φαρμακοποιούς της πόλεως των Σερρών, οι οποίοι με προθυμία και αυταπάρνηση είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν παρέχοντας με ασφάλεια και γνώση την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.