Ευλογία από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων πήρε η Barcelona

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/02/2013

Την Παρασκευήν, 22 Φεβρουαρίου 2013, η ποδοσφαιρική ομάς Barcelona υπό τον αρχηγόν αυτής κ. Sandro Rosell i Feliu, συνοδευομένη υπό του πρώην Υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ κ. Αβραάμ Χέρτζογκ, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Την ομάδα ταύτην εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, παρουσία του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου.

Τα μέλη της εν λόγω ομάδος εζήτησαν την ευλογίαν του Μακαριωτάτου δια την επιτυχίαν αυτών εις τους ποδοσφαιρικούς αυτών αγώνας.

Εις την συζήτησιν κατά την επίσκεψιν ταύτην ούτοι είπον ότι κύριος χορηγός αυτών είναι το κράτος του Κατάρ, οπότε και ο Μακαριώτατος είπεν αυτοίς ότι τώρα εις το κράτος τούτο το ημέτερον Πατριαρχείον διατηρεί Εκκλησίαν.

Οι εν λόγω ποδοσφαιρισταί προσέφεραν εις τον Μακαριώτατον ως δώρον το έμβλημα της ομάδος αυτών, ο δε Μακαριώτατος προσέφερεν αυτοίς το βιβλίον του κ. Δημητρακοπούλου δια τον τόπον του Βαπτίσματος του Κυρίου και εικόνα της Θεοτόκου.

Λαβόντες ούτοι την ευλογίαν του Μακαριωτάτου κατηυθύνθησαν δια προσκύνησιν εις τον Πανάγιον Τάφον, ίνα και εξ αυτού λάβουν την ευλογίαν.