Μονή απειλεί με έξωση γυναίκες που βρίσκονται σε απεξάρτηση

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/02/2013

Με έξωση απειλεί 15 γυναίκες του προγράμματος “18 ΑΝΩ” το μοναστήρι που εκμισθώνει το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται η κλειστή μονάδα απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Αγωγή στο Ψυχιατικό Νοσοκομείο Αττικής “Δαφνί” έκανε η Ιερά Μονή “Θεομήτωρ” για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των ενοικίων που οφείλει το νοσοκομείο στο μοναστήρι.

Η μονή εκμισθώνει στο νοσοκομείο ένα παμπάλαιο κτίριο στο Ψυχικό στο οποίο στεγάζεται η κλειστή μονάδα απεξάρτησης γυναικών του προγράμματος “18 ΑΝΩ”, και το οποίο φιλοξενεί 15 γυναίκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της RealNews, το ενοίκιο που καταβάλλει το νοσοκομείο για το ακίνητο, το οποίο είναι ετοιμόρροπο, ξεπερνά τα 4.000 ευρώ το μήνα.

Αν και το νοσοκομείο χρωστά ενοίκια ενός χρόνου για τα 95 ακίνητα που νοικιάζει, για τους ξενώνες και τα οικοτροφεία του, το μοναστήρι είναι ο μόνος εκμισθωτής που του έκανε αγωγή.

Σε επιστολή του προς στην ηγουμένη της Ιεράς Μονής, ο διοικητής του νοσοκομείου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αγωγή, αναφέροντας πως τα τελευταία 18 χρόνια το νοσοκομείο έχει δώσει για ενοίκια 700.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα το μοναστήρι είναι ιδιαίτερα εύρωστο οικονομικά, καθώς, πέρα από τα ακίνητα που εκμεταλλεύεται έχει ιδρύσει και λειτουργεί ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και ωδείο.

Σύμφωνα με την ηγουμένη και τον οικονομικό διαχειριστή των εκπαιδευτηρίων, τα χρήματα από την εκμετάλλευση του ακινήτου διατίθενται για τη συντήρηση και το φιλανθρωπικό έργο του