La Repubblica:Σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα παραίτησαν τον Πάπα

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/02/2013

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας που τον πληροφόρησε για τις διαστάσεις των σεξουαλικών σκανδάλων και σκανδάλων δωροδοκίας μέσα στο Βατικανό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού στην αποκαλούμενη υπόθεση VatiLeaks.

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον Ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους--σχεδόν 300 σελίδων-που περιείχαν "έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της" στην Αγία Έδρα, αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική εφημερίδα LaRepubblica.

"Ήταν εκείνη τη μέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ο 16ος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό", αναφέρει το δημοσίευμα. Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του Βατικανού αρνήθηκε να το σχολιάσει.