Ο Αρχιεπίσκοπος στον Πρωθυπουργό την Εβδομάδα της Διακαινησίμου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/04/2011

«Εμείς απλώς πηγαίνουμε για να μιλήσουμε γι΄ αυτή την αγωνία η οποία μας διακατέχει». Σε αυτή τη φράση περιέχονται τα θέματα που θα συζητήσει ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος  με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου όπως αποκάλυψε σεαποκλειστική συνέντευξή του  στον δημοσιογράφο  Γιώργο Φερέτη  στην ΕΤ3 ο αρχιεπίσκοπος.

Πάντως ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιοι θα συνοδεύουν σε αυτή τη συνάντηση τον κ. Ιερώνυμο και φυσικά αν θα παρίστανται σε όλη τη διάρκειά της.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιερώνυμος είπε:

«Ζητήσαμε να συναντήσουμε τον πρωθυπουργό της χώρας αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα για να κάνουμε μια συζήτηση πάνω σε πολλά θέματα. Ως προς την πορεία του τόπου μας δε είναι ανάγκη να πω εγώ τίποτα. Όλοι μας ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και οι άνθρωποι πνίγονται από την ανασφάλεια, από την αβεβαιότητα, από την αγωνία για το αύριο και κυρίως από την στέρηση, την φτώχια και την ανεργία. Η εκκλησία πάντοτε όπως ξέρετε έκανε το καθήκον της. Η ιεραρχία πριν από 2 χρόνια, μόλις είχε αρχίσει η δύσκολη περίοδος, έκανε πρόταση στην πολιτεία. Και σήμερα λοιπόν το επαναλαμβάνουμε και το λέμε πάλι. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες η εκκλησία έχει χρέος και όπως τότε έδωσε τα καντήλια της κι αν χρειαστούν και τα καντήλια να τα δώσει θα το κάνει η εκκλησία. Αλλά κάτω από άλλους όρους, διότι τα παθήματα πλέον μας έχουν γίνει μαθήματα»…