Ιεράρχες που στηρίζουν τον αρχιμανδρίτη Κωνστάντιο για τη Μητρόπολη Κομοτηνής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2013

Αύριο  Πέμπτη 21  Φεβρουαρίου συγκαλείται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Μεταξύ των τριών υποψηφίων για την πλήρωση της κενής θέσης, είναι και ο Αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Μαρωνείας, κ.Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος.
Ηλείος στην καταγωγή και πνευματικό τέκνο του Ηλείου Σεβ. Θεσ/κης Άνθιμου, ο οποίος τον έχει χειροτονήσει σε Διάκο και σε Πρεσβύτερο.

Ο Αρχ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος χαμηλών τόνων, φιλικός, ταπεινός και συνεργάσιμος. Τα χρόνια διακονίας του στον Έβρο και Ροδόπη, ως Ιεροκύρηκας, τον έχουν κάνει γνώστη των ιδιαίτερων προβλημάτων της περιοχής και όπως τονίζουν αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, οι κάτοικοι της ακριτικής αυτής περιοχής θα βρουν στο πρόσωπό του έναν άριστο πνευματικό ποιμένα και στοργικό πατέρα.
Επώνυμες προσωπικότητες του νομού, καθημερινά αρθρογραφούν στον τοπικό τύπο, επαινώντας και εγκωμιάζοντας τον Αρχιμανδρίτη Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο.


Μεταξύ των Ιεραρχών που στηρίζουν την εκλογή του αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου, εκτός του πνευματικού του πατέρα κ. Άνθιμου, είναι και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες, Ηλείας κ. Γερμανός, Καρπενησίου κ. Νικόλαος, Φθιώτιδος κ.Νικόλαος, Λήμνου κ.Ιερόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος, Χίου κ.Μάρκος και άλλοι.
Ο Αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος, που όλοι καταμαρτυρούν πως είναι γνώστης της πραγματικότητας της Θράκης και διαθέτει διοικητικά, ιερατικά και πνευματικά προσόντα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει τη στήριξη του Υπ. Εσωτερικών, κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη και χιλιάδων επωνύμων και ανωνύμων χριστιανών της Κομοτηνής οι οποίοι ευελπιστούν και προσεύχονται να είναι η τελική επιλογή ως νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής.