Κερνάει καφέ ο Αλεξανδρουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/01/2019

Αύριο η Εκκλησία γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες, με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμο, να καλεί τους μαθητές να εκκλησιαστούν, δίνοντάς τους ως κίνητρο έναν δωρεάν καφέ στις καφετέριες της πόλης.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται, έπειτα από τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός των μαθητών, ενώ η αυριανή ημέρα θα είναι αργία εξ ολοκλήρου σε όλα τα σχολεία.

Μέσω σχετικού βίντεο, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κάλεσε «παλικάρια και κοπελιές, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Αλεξανδρούπολης», να πάνε στους ιερούς ναούς και να εκκλησιαστούν.

«Η Εκκλησία μας αύριο γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες. Λοιπόν ακούστε με: Σηκωθείτε αύριο πρωί πρωί, πιο πρωί από ό,τι συνήθως. Ελάτε στην Εκκλησία να λειτουργηθείτε, για να σας φωτίσει ο Θεός, να ανοίξει δρόμους στη ζωή σας και για να μην κόψετε εσείς αυτή την παράδοση που είναι τόσο βαθιά και κρατάει 200 χρόνια», αναφέρει.

Και στη συνέχεια ενημερώνει τα παιδιά πως στο τέλος της λειτουργίας θα τους δοθούν κάρτες, τις οποίες θα μπορούν να δώσουν στις καφετέριες που θα πάνε, για να μην χρειαστεί να πληρώσουν τον καφέ τους. «Όσοι είστε μέσα (στους ναούς), θα σας δώσουν οι ιερείς  ειδική κάρτα δική μου, να πάτε σε όποια καφετέρια της πόλης θέλετε και να πιείτε τον καφέ σας δωρεάν, χωρίς να πληρώσετε. Οι καταστηματάρχες γνωρίζουν. Θα τις φέρουν σε μένα και θα τις πληρώσω εγώ. Έτσι, ένα κέρασμα, στην υγειά σας!».

«Αυτό το story θα είναι το καλύτερο στο Instagram! Ένας καφές κερασμένος για σας, για την αυριανή γιορτή σας», υπογραμμίζει ο μητροπολίτης, στο πρωτότυπο κάλεσμά του.