Λονδίνο: Γεύμα σε συνταξιούχους και ηλικιωμένους

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 29/01/2019

H Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου), οργανώνει στις αρχές κάθε νέου χρόνου ένα Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα Συνταξιούχων και Ηλικιωμένων.

 

Φέτος το εν λόγω Γεύμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27η Ιανουαρίου 2019, στην Κοινοτική Αίθουσα και έλαβαν μέρος 140 άτομα. Την όλη εκδήλωση επιχορήγησε ο Γραμματέας της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, η σύζυγός του Άντρη και η οικογένειά τους.

 

Στην επιχορήγηση της εκδήλωσης συμμετείχαν ο κ. Ανδρέας Γεωργιάδης, τ. Αντιπρόεδρος και Ευεργέτης της Κοινότητας, όπως επίσης και ο Εκκλ. Επίτροπος κ. Δημήτρης Παρπόττας, ο οποίος επιμελήθηκε της προετοιμασίας του νοστιμότατου φαγητού.

 

 Το γεύμα και όλα τα συνοδευτικά ήταν υπέροχα, η φιλοξενία αβραμιαία και η εορταστική ατμόσφαιρα ιδιαίτερα χαρούμενη και απολαυστική.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ετοιμασία της Αίθουσας και του Γεύματος συνέβαλαν και τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών & Δεσποινίδων «Η Αγία Αγάθη», με προεξάρχουσα την Πρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, καθώς και άλλα μέλη της Κοινότητας.

 

          Ο Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας τέλεσε μετά το Γεύμα την παραδοσιακή Ακολουθία της Κοπής της Βασιλόπιτας και μοίρασε σε όλους από ένα κομμάτι. Ειδική αναφορά μάλιστα έκανε στην γηραιότερη συνδαιτυμόνα, κα. Άννα Φώτη, η οποία διανύει φέτος το 99ο έτος της ηλικίας της.

 

          Καλεσμένοι στο Γεύμα ήταν η Δήμαρχος του Harrow Cllr. Rekha Shah, η Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο κα. Παρασκευή Τζεβελέκη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Αθανάσος Ρίζος, ο Κτήτωρ του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής κ. Πανίκος Ηροδότου, καθώς και οι Άρχοντες της Κοινότητας. Η Δήμαρχος, ο Γενικός Πρόξενος και ο κ. Ηροδότου απηύθυναν εγκάρδιους εόρτιους χαιρετισμούς και ευχές στους συνδαιτυμόνες.

 

Ο κ. Ηροδότου, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε στους ηλικιωμένους να έχουν καλή κι ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία και γαλήνη. Υποσχέθηκε δε, πως θα επιχορηγήσει αυτός εξ ολοκλήρου το επόμενο Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα των Ηλικιωμένων της Κοινότητας.

 

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το φλουρί της Βασιλόπιτας έπεσε στην κα. Τζεβελέκη και στην Ελληνική Πρεσβεία μας στο Λονδίνο.