Τρίκκης: Το κράτος φοβάται το διαχωρισμό από την Εκκλησία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/02/2013
Στην εκδήλωση των Θεολόγων Τρικάλων, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρέστη απόψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, για να ευλογήσει την πίτα.
Εκεί ο Μητροπολίτης, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, λέγοντας «ας ξεκινήσουν αυτοί τον διαχωρισμό και ας κόψουν τους μισθούς των Ιερέων και ας τα κόψουν όλα. Όμως φοβούνται γιατί θα αποδειχθεί πόσο ανίσχυρο Κράτος θα προκύψει από τον διαχωρισμό» και αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών, τόνισε πως «σε αυτό τον διαχωρισμό που επιχειρείται, εντάσσεται και η υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών που θέλουν να το εξισώσουν με άλλα μαθήματα που διδάσκονται, όπως τον Βουδισμό και τον Μωαμεθανισμό» και πρόσθεσε «αυτοί έχουν την πίτα, αυτοί και το μαχαίρι και συνεδριάζουν, αλλά δεν βλέπω πολλά πράγματα».
 
Ο προκαθήμενος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, αναφερόμενος στους Θεολόγους, επισήμανε πως «όσο υπάρχετε εσείς οι παλαιοί, είναι καλά τα πράγματα, αλλά θα δυσκολέψουν όταν μπουν οι νέοι Θεολόγοι, εντελώς ακατάρτιστοι θεολογικώς, που θα διδάσκουν ότι τους κατέβει και ότι θα τους δίνουν να διδάξουν με άσχετα με την Θεολογία και την Θρησκεία βιβλία» και πρόσθεσε «δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι, ούτε απαισιόδοξοι. Δίνονται συνεχώς υποσχέσεις αλλά τίποτα δεν γίνεται. Είναι δύσκολη περίοδος για τους Θεολόγους που ως αναπληρωτές, πηγαίνουν μακριά από τις οικογένειές τους και δημιουργούνται προβλήματα. Ας ευχηθούμε ότι θα υπάρξει καλύτερη περίοδος».