Απολογισμός του Εράνου Αγάπης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/02/2013

(Ι.Μ.Δημητριάδος) Μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν των 400 και πλέον εθελοντριών που συμμετείχαν στον Έρανο της Αγάπης 2012 της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 4/2, στο ξενοδοχείο ΧΕΝΙΑ Βόλου. Κατ’ αυτήν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη στον απολογισμό του Εράνου Αγάπης, που διενεργήθηκε στις ενορίες και στα Μοναστήρια της Τοπικής Εκκλησίας, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο Σεβασμιώτατος έδωσε στη δημοσιότητα, το προϊόν του Εράνου έφθασε στο ποσό των 83.455,03 €.

Απευθυνόμενος στις εθελόντριες γυναίκες ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας και χαρακτήρισε τον θεσμό του Εράνου Αγάπης «εξαιρετικά επίκαιρο, που μένει ζωντανός χάρη στην καρδιακή αυτοπροσφορά και την τόλμη των εθελοντών της Τοπικής Εκκλησίας». Χαρακτήρισε το έργο αυτό «έργο αγάπης μοναδικό σ’ αυτή την τόσο δύσκολη εποχή, ανταπόκριση σ’ αυτό που ο Θεός μάς ζήτησε, να σταθούμε δίπλα στους ελάχιστους αδελφούς, σ’ αυτούς που περιμένουν ένα πιάτο φαγητό και μία στέγη για να κοιμηθούν, ένα ρούχο να ντυθούν, μια επίσκεψη στη φυλακή…»

Ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε «δύσκολη χρονιά αυτή που πέρασε και δυσκολότερη αυτή που ήλθε, αλλά που έχει και ελπίδες μέσα της για τον τόπο μας», γι’ αυτό και κάλεσε τους Κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της Τοπικής Εκκλησίας, να συνεχίσουν, με την ίδια ενότητα και τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο, το έργο της αγάπης για τον κάθε άνθρωπο, «ο οποίος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού, χωρίς καμία εξαίρεση, που έχουμε υποχρέωση να την διακονήσουμε και να την κρατήσουμε ζωντανή. Μη παρασυρθείτε από συνθήματα της εποχής, μη παγιδευτείτε από νοοτροπίες που θέλουν να ξεχωρίσουν τους ανθρώπους, να μάς διχάσουν και να μάς γυρίσουν πίσω, σε εποχές που δεν αρμόσουν ούτε σε Ορθοδόξους, ούτε σε Έλληνες…»

Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως σε χειμαζόμενα ιδρύματα της περιοχής μας, όπως το Ορφανοτροφείο Βόλου, οι «Άσπρες Πεταλούδες» και ο Ξενώνας «Αλτσχάιμερ», για τους τροφίμους των οποίων η Τοπική Εκκλησία ετοιμάζει και προσφέρει, επί καθημερινής βάσης, 180 μερίδες φαγητού, οι οποίες παρασκευάζονται στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου.

Τέλος, προανήγγειλε την δημιουργία δύο ακόμα Εκκλ/κών συσσιτίων, το πρώτο σε χώρο του Ορφανοτροφείου Βόλου, υπό την επίβλεψη του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος και το δεύτερο στην ενορία του Αγίου Τρύφωνος.