Ο Ιερισσού στο χωριό των πολυτέκνων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/02/2013

Ποιμαντική επίσκεψη στο χωριό των Πολυτέκνων, στο Στανό Χαλκιδικής, πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013.
Το πρωί κατά την είσοδο του στο Ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου τον υπεδέχθησαν γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών ντυμένες με παραδοσιακές στολές.

Στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία μέσα σε κατάμεστο από τους χριστιανούς Ναό και σε κλίμα πανηγυρισμού και μεγάλης χαράς και ευφροσύνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφώνησαν τον Σεβασμιώτατο ο ευλαβέστατος Εφημέριος π. Νικόλαος Χαλκιάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Γυναικών Στανού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Στανού, οι οποίοι προσέφεραν παραδοσιακά υφαντά και τοπικά προϊόντα. Στη συνέχεια η Ενορία δεξιώθηκε τον Σεβ. και την συνοδεία του.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα Κατηχητικά σχολεία της Ενορίας ετοίμασαν εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο «ΑΓΙΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΧΑΙΔΩ», αφιερωμένη στην «μητέρα», με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής.

Τα παιδιά των Κατηχητικών παρουσίασαν θεατρικά, ποιήματα, διαλόγους και προβολές με τα οποία τίμησαν τη μητέρα και τόνισαν τη σπουδαιότητα στη ζωή μας, τονίζοντας: «Η μητέρα είναι ο άγγελος, που έστειλε ο Θεός για μας σ’ αυτό τον δύσκολο κόσμο».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. συγχαίροντας τον εφημέριο, τους Κατηχητές και τα παιδιά των Κατηχητικών για την οργάνωση της γιορτής.