"Ημέρα της Μητέρας" στην Ι.Μ.Διδυμοτείχου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/02/2013

(Ι.Μ Διδυμοτείχου) Στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου έχει καθιερωθεί από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικηφόρο κατά την εορτή της Υπαπαντής να τιμάται το ιερό πρόσωπο της Μητέρας και να προβάλλεται η προσφορά της στην κοινωνία. Συνεχίζοντας την παράδοση η τοπική μας Εκκλησία και φέτος εόρτασε την «Ημέρα της Μητέρας» τιμώντας μία από τις πολλές μητέρες  που θυσιάζουν τον εαυτό τους για την πρόοδο των παιδιών τους και για την πρόοδο των άλλων παιδιών που έχουν αναλάβει ως παιδαγωγοί διαμορφώνοντας ήθος, χαρακτήρες, ιδανικά και αξίες. Συγκεκριμένα τιμήθηκε η πολύτεκνη μητέρα και εκπαιδευτικός Ασημένια Δανάκη - Καλογεράκη, πρεσβυτέρα του π. Αθανασίου Δανάκη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία είναι μητέρα πέντε παιδιών, υπηρέτησε όλα τα χρόνια ως Καθηγήτρια Φιλόλογος σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής του Βορείου Έβρου και χρημάτισε Σχολική Σύμβουλος. Η τιμηθείσα συνεχίζει να προσφέρει εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες της στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις, στο Φροντιστήριο Τελετουργικής και σε άλλες δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Της τιμητικής εκδηλώσεως προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του εξήρε αφενός το ήθος, την αφοσίωση και το ζήλο της τιμηθείσης και αφετέρου τη θυσιαστική προσφορά της τόσο στα δικά της παιδιά, όσο και στα παιδιά που ήταν και είναι μαθητές της.

Το εσπέρας της προηγουμένης ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας που τελέστηκε επί τη εορτή της Υπαπαντής στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου.