Ιστοσελίδα αφιερωμένη στον Χριστόδουλο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/01/2013

(Ι.Μ. Δημητριάδος) Μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία, που αφορά στην συλλογή και προβολή κάθε είδους υλικού που αφορά στην ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε ετών από την εκδημία του. Πρόκειται για την δημιουργία ιστοσελίδας, υπό την αιγίδα του Γραφείου Τύπου, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.archxristodoulos.gr.

Στη νέα ιστοσελίδα το δημοσιευμένο υλικό κατανέμεται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες:

Α. Κείμενα. Σ” αυτήν δημοσιεύονται κείμενα που έχουν γραφεί για τον Μακαριστό Χριστόδουλο από προσωπικότητες του Εκκλ/κού και όχι μόνο χώρου, καθώς και κείμενα δικά του, χωρισμένα σε πέντε υποκατηγορίες: Εγκύκλιοι, Μηνύματα, Αρθρογραφία, Συνεντεύξεις, Ομιλίες.

Β. Εκδηλώσεις. Στην κατηγορία αυτή δημοσιεύεται ψηφιακό υλικό με διάφορες εκδηλώσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί, μετά τον θάνατό του, στην Μητρόπολη Δημητριάδος και αλλού.

Γ. Ψηφιακό υλικό. Η εν λόγω ενότητα περιέχει τρεις επί μέρους υποενότητες: 1. Video από Λατρευτικές εκδηλώσεις, ομιλίες και τελετές ανά την Ελλάδα και στο εξωτερικό. 2. Ηχητικά ντοκουμέντα, ζωντανές ηχογραφήσεις από Ιερές Ακολουθίες, ομιλίες, συνεντεύξεις κ. άλ. 3. Φωτογραφίες από τις κορυφαίες στιγμές του Μακαριστού Χριστοδούλου

Δ. Βιβλία. Δημοσιεύονται ήδη 37 βιβλία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, σε ψηφιακή μορφή και ο κατάλογος σύντομα θα αυξηθεί.

Η νέα ιστοσελίδα θα λειτουργεί, πλέον, ως δεξαμενή υλικού για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου μελετητή της προσωπικότητας και του έργου του. Παρουσιάστηκε δε επίσημα, κατά την μεγαλειώδη εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/1 στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.