Βάπτιση παιδιών άπορης οικογένειας από τον μητροπολίτη Ιλίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/01/2013

Στις 20 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Αχαρνών και ώρα 17:00 η βάπτιση τεσσάρων «αγγέλων» από τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, συνιερουργούντων στο Ιερό Μυστήριο των ιερέων π. Νικολάου Κουτούζου και π. Σπυρίδωνος Αργύρη.

Τα τέσσερα παιδιά πήραν τα ονόματα: Ελένη-Ανδριάνα ετών 9, Αργυρώ-Αντωνία ετών 7, Γεωργία-Αφροδίτη ετών 5 και Αστέριος-Παναγιώτης ετών 3.

Ανάδοχοι των νεοφώτιστων ήταν οι κυρίες της ενοριακής δράσης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως. Εξαιτίας της απορίας η οικογένεια δεν είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει το Μυστήριο της βαπτίσεως των παιδιών σε μικρότερη ηλικία. Η ενοριακή δράση ενημέρωσε τον Μητροπολίτη μας, ο οποίος αυτοστιγμή καθόρισε τις λεπτομέρειες και όρισε την ημερομηνία, ενώ ανέλαβε να τελέσει ο ίδιος το Μυστήριο και να καλύψει όλα τα έξοδα, δείχνοντας τη μεγάλη του αγάπη για τα παιδιά. 

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου τ.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ετέλεσε το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος  ενήλικης κοπέλας από την Ουγκάντα, η οποία έλαβε όνομα προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και πανσόφου Αικατερίνης. Το Μυστήριο έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Δήμου Αχαρνών της Ι.Μ. Ιλίου, στον οποίο υπάρχει ειδικό Βαπτιστήριο για την βάπτιση ενηλίκων κατά το πρότυπο των αρχαίων χριστιανικών Ναών. Η  ιδιαιτερότητα της τελετής ήταν ότι το Μυστήριο τελέσθηκε σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, στα ρώσικα καθώς και στην μητρική γλώσσα της κοπέλας.