Γυναίκες "ρήμαζαν" εκκλησίες στην Πάτρα

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/01/2013

Εγκληματική ομάδα που το τελευταίο διάστημα διέπραττε διαρρήξεις εκκλησιών στη Πάτρα εξαρθρώθηκε από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Η «λεία» της υπολογίζεται στις 25.000 ευρώ.
Η αστυνομία συνέλαβε δυο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 26 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων και άλλων τριών ομοεθνών τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της συγκρότησης - ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της ψευδούς κατάθεσης.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας και η σύλληψη των δραστών, σύμφωνα με το Έθνος, έγινε μετά από πολυήμερες μεθοδικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για την εξιχνίαση διαρρήξεων εκκλησιών που συνέβαιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη πόλη.
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι οι πέντε δράστες, τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν πραγματοποιήσει κλοπές σε τουλάχιστον δώδεκα εκκλησίες της Πάτρας.
Με το πρόσχημα του προσκυνήματος οι δράστες έμπαιναν στους ναούς, κατόπτευαν τους χώρους ώστε να γνωρίζουν τα μετρά ασφαλείας καθώς και τα σημεία όπου ήταν τοποθετημένα τα τάματα των πιστών και τα παγκάρια και τις βραδινές ώρες πραγματοποιούσαν τις κλοπές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κέρδη της ομάδας ξεπερνούσαν τις 25.000 ευρώ.