"Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας" μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/04/2011

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και ο υφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας , θα υποδεχθούν τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στις 14:00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο, προκειμένου να υπογραφεί «Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας», με στόχο την προστασία της ζωής και την ουσιαστική δράση για κοινωνική προσφορά.

    Σκοπός του μνημονίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εκκλησίας και της Πολιτείας, είναι η παροχή κάθε δυνατής ηθικής και υλικής βοήθειας προς τις λιγότερoευνοημένες κοινωνικές ομάδες με δράση εντός και εκτός επικράτειας.   

    Μέσω αυτού τα δύο μέρη συμφωνούν και συναποφασίζουν, μεταξύ άλλων και όσον αφορά στα εξής :     -Συνδρομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για τη συλλογή στοιχείων και την αλληλοενημέρωση σε περίπτωση καταστροφών.    -Δυνατότητα διοργάνωσης από κοινού σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Παραγωγή και διανομή ενημερωτικού υλικού.     -Υποστήριξη στην ΓΓΠΠ κατά την ανάληψη δράσεων, καθώς και στη διάθεση αξιοποίησης υποστηρικτών, συνεργατών, χορηγών.    -Παροχή από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» συμβουλευτικής αρωγής και ενίσχυσης.   -Υλική και πνευματική συμπαράσταση, δυνατότητα φιλοξενίας σε πληγέντες από καταστροφές.   -Αξιοποίηση του εθελοντικού δικτύου.

    Το μνημόνιο θα υπογραφεί μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη και του Γενικού Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.