Διαδηλώσεις σε βάρος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων λίγο πριν το Πάσχα

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 12/04/2011

Σκηνικό έντασης στήνεται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και αυτό προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε προ ημερών (7 Απριλίου) στο Προσκύνημα της Παναγίας στη Ναζαρέτ στην Ιερουσαλήμ, όταν ο Πατριάρχης Θεόφιλος την ώρα που εισήρχετο  στο Μητροπολιτικό Ναό της  Ναζαρέτ εμποδίστηκε από Άραβες Ορθοδόξους οι οποίοι  τον αποδοκίμασαν, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, λόγω των νέων συμφωνιών που φέρεται ότι έκανε για την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου εντός της Ιερουσαλήμ, προς το κράτος του Ισραήλ. 

Ο Πατριάρχης ενημέρωσε τις Ισραηλινές αρχές όπου έφθασαν αμέσως στο σημείο και απομάκρυναν τους διαδηλωτές που είχαν αναρτήσει πανό με σύνθημα “Persona non grata” (πρόσωπο ανεπιθύμητο) και «Δεν είσαι ευπρόσδεκτος» (φωτο). Ο Πατριάρχης  συνοδεία ισραηλινών αστυνομικών  εισήλθε στο Ναό όπου τέλεσε τη θεία λειτουργία παρουσία πιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνο που εξαγρίωσε  τους διαδηλωτές ήταν η πρόσληψη Ισραηλινών σωματοφυλάκων ) για την προστασία του σε μία περίοδο που το Πατριαρχείο καθυστερεί να πληρώσει τους μισθούς των Ιερέων μέχρι και δύο μήνες. Στη φωτογραφία με κόκκινο κύκλο σημειώνονται οι σωματοφύλακες του Πατριάρχη και με μπλέ οι ισραηλίτες αστυνομικοί.