Εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου στον Θεολόγο Διρφύων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Κυριακής 16ης Δεκεμβρίου 2018 η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Θεολόγο Διρφύων.

Η επιτυχία της οφείλεται καταρχήν, στο αμιγές χριστουγεννιάτικο μήνυμα του προγράμματος της Βυζαντινής χορωδίας «Βυζαντινόν Αναλογιον», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Καλλιθέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Ιωάννου Βαζούρα, η οποία παρουσίασε επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων στους πολλούς παριστάμενους πιστούς της Ενορίας, οι οποίοι παρευρέθησαν.

Ο δεύτερος λόγος επιτυχίας της εκδήλωσης ήταν η τιμητική παρουσία του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσυγκέλλου και Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος, με την εξαιρετική ομιλία του ανέπτυξε πλούσια και καρποφόρα μηνύματα της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, με επίκεντρο την ιερά Εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού και την λεπτομερή ερμηνεία της Παναγίας και όλων των ιερών προσώπων, που περιβάλουν τον τεχθέντα Χριστό, ενώ ταυτόχρονα μετέφερε προς όλους τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Μετά την ομιλία η Χορωδία του 3ου ΚΑΠΗ Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση της κ. Όλγας Κετσεμενίδου απέδωσε διάφορα τραγούδια των Χριστουγέννων.

Πριν την λήξη της Εκδήλωσης, ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Γεράσιμος Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικοδήμο για την παρουσία του, τον Βυζαντινό Χορό και τον Πρωτοψάλτη κ. Βαζούρα, την κ. Κετσεμενίδου και όλους όσοι συμμετείχαν στην εορταστική αυτή εκδήλωση.

Ανταπόκριση – Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης