Ο μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων στο Μεταξουργείο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/12/2018

Με μεγάλη λαμπρότητα τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Δανιήλ Μεταξουργείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ. Συμμετείχαν επίσης και αρκετοί ιερείς από γειτονικές ενορίες και όχι μόνον, καθώς και πλήθος ενοριτών και προσκυνητών.

 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: «Η πίστη, δεν είναι ένα κουμπί το οποίο το πατάς και λες ότι σήμερα θα πιστέψω και αύριο δεν θα πιστέψω. Η πίστη, είναι ένα χάρισμα το οποίο έρχεται από το Θεό. Είναι αυτήν που μας προστατεύει από τα πάντα και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε μέσα στη ζωή μας, από τις διάφορες δοκιμασίες και τον Σταυρό που σηκώνουμε. Με αυτήν την πίστη ο Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδες «έφραξαν στόματα λεόντων, έσβησαν δύναμη πυρός».

 

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Παπασπύρο για την πρόσκληση που του έκανε, την οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί.

 

Στην συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της ιεράς εικόνας του Προφήτου Δανιήλ με την συνοδεία της μουσικής μπάντας του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και πλήθους πιστών. ()φωτο orthodoxia.info