Εορτή του Αγ. Ελευθερίου στο σωφρονιστικό κατάστημα Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2018

Στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος, το οποίο εόρταζε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό - Ιεροκήρυκα, Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο - Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Ταξιαρχών Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση - Εφημέριο της ανωτέρω Ενορίας και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Μεταξύ των εκκλησιαζομένων ήταν και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μπαντούνας, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ κ. Σωτήριος Ανυφαντής και, φυσικά, ο «οικοδεσπότης» Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης κ. Σπυρίδων Αθανασίου.

Αφού συμμετείχαν στο Κοινό Ποτήριο πολλοί εκ των προσελθόντων πιστών και λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε διδακτικό λόγο με έναυσμα το περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής, αναλύοντας την αξία της καθαρότητας της καρδίας του κάθε ανθρώπου, σε όποια κατάσταση και αν ευρίσκεται.