Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/01/2013

Την πρώτη Ιερατική Σύναξη για το νέο έτος συνεκάλεσε σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2013, η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης στην αίθουσα Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών "Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος που στεγάζεται στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης μετά την καθιερωμένη προσευχή, απηύθυνε σε όλους λόγια αγάπης και πατρικές ευχές ευχόμενος Χρόνια Πολλά με υγεία και προτρέποντας τους ιερείς της  Μητροπόλεως μας τον καινούργιο χρόνο με μεγαλύτερο ζήλο και επιτυχία να ασκήσουν τα πνευματικά και διοικητικά τους καθήκοντα για την αντιμετώπιση των πολλών δυσκολιών και ποιμαντικών αναγκών που αναφύονται καθημερινώς.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για όλο το έργο το οποίο επιτελέσθηκε  την προηγούμενη  χρονιά από την πλευρά της Μητροπόλεως αλλά και κάθε Ιερού Ναού ξεχωριστά και αναφέρθηκε σε διάφορα ποιμαντικά ζητήματα που χρήζουν επεξεργασίας και προσοχής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης ενημέρωσε τους ιερείς για τις επερχόμενες εόρτιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά μας Μητρόπολη επί τῇ ευκαιρίᾳ της εορτής της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι το έτος 2013, το οποίο η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης αφιερώνει στις δύο μεγάλες μορφές των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τις οποίες θα τιμηθεί η επέτειος των 1150 ετών από των εκχριστιανισμό των Σλάβων.