Έστειλαν αποδείξεις για την οικονομική ενίσχυση όλες οι μητροπόλεις ;

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/01/2013

Έρανος Αγάπης οργανώθηκε τον Ιανουάριο του 2012 σε ενορίες και Ιερές Μονές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχου Κυρίλλου.

Το συγκεντρωθέν ποσό δόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο κατά την διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα. Ο μακαριώτατος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο, διένειμε το ποσό αυτό «μεταξύ των 81 Ιερών Μητροπόλεων και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθ’όσον αναλογεί μιά εκάστη προς ενίσχυση των υπ΄αυτών λειτουργούντων συσσιτίων και στη φιλανθρωπική διακονία υπέρ των θυμάτων της οικονομικής κρίσεως», όπως αναφερόταν σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Μάλιστα στο σχετικό Δελτίο Τύπου αναφερόταν ότι  «η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, η οποία έχει αναλάβει όλη τη διαδικασία, εξασφαλίζει τη διαφάνειά της και ως εκ τούτου θα παρουσιάσει την απολύτως διαφανή και αναλυτικό λογαριασμό επί τῃ διαθέσει του ποσού της φιλανθρώπου και πολυτιμοτάτης αυτής συνεισφοράς».

 

Οι μητροπόλεις έλαβαν σύμφωνα με πληροφορίες του “ierovima” το ποσόν των περίπου 5.000 ευρώ εκάστη, άσχετα αν επρόκειτο για «πλούσια» ή «πτωχή» μητρόπολη.

 

Ερώτημα: έχουν αποστείλει προς την ΕΚΥΟ και την Σύνοδο  σχετικά παραστατικά (αποδείξεις) όλες οι μητροπόλεις που έλαβαν την οικονομική ενίσχυση ;