Ο Σπάρτης στην Ι.Μ.Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος για τέλεση Μυστηρίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/01/2013

(Ι.Μ.Φθιώτιδος) Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο υποδέχθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη μας ο Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος με αισθήματα σεβασμού, εκφράζοντας την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του διακεκριμένου και πολιού Ιεράρχου της Εκκλησίας μας. Η συνάντηση των δύο Αρχιερέων έγινε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος, όπου ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ετέλεσε τη Βάπτιση τέκνου στενού συνεργάτη του.

Τους δύο Αρχιερείς υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Αθανάσιος Σύρος και προσκυνητές που ευρέθησαν εκείνη την ώρα στην Ιερά Μονή. Ο Σεβασμιώτατος άγιος Σπάρτης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία και εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία της συναντήσεως.

Κατά το μικρό χρονικό διάστημα της παραμονής του αγίου Σπάρτης στην Ιερά Μονή Ξυνιάδος, οι δύο Μητροπολίτες  αντίλλαξαν απόψεις επάνω σε γενικά εκκλησιαστικά θέματα και ο Μητροπολίτης μας ενημέρωσε τον άγιο Σπάρτης για τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και ιδιαίτερα για την ιστορία της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες ο άγιος Σπάρτης με τη συνοδεία του ανεχώρησε για την Σπάρτη.

Σημειώνουμε ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος είχε πάλι επισκεφτεί την Μητρόπολη μας το έτος 1997 ως προσκεκλημένος του Μητροπολίτου μας, στην εορτή του πολιούχου Αγίου Λουκά.