Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ.Νικαίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/01/2013

(Εκ της Ι.Μ.)- Με τη χάρη του Θεού και τις Ευλογίες του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, έλαβε χώρα την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013  η πρώτη Ιερατική Σύναξη του νέου έτους, στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού δοξολόγησε τόν Επιφανέντα Θεό γιά αυτή τη Σύναξη, απηύθηνε πατρικές ευχές και νουθεσίες προς τους Ιερείς της Μητροπόλεως, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο την πνευματική και φιλανθρωπική προσφορά τις δύσκολες αυτές ημέρες που διέρχεται η πατρίδα μας.

Επέμεινε στην ενίσχυση και στήριξη των ανέργων, πολυτέκνων, αστέγων και εν γένει απόρων με κάθε δυνατό μέσο.

Στη συνέχεια  ενημέρωσε  τους Ιερείς για το Εγκύκλιο Σημείωμα που έχει αποστείλει η Ιερά Σύνοδος προς όλες τις Μητροπόλεις σχετικά με την αξιολόγησή τους, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, λαμβάνοντας το λόγο, επεξήγησε παραγράφους σχετικές με το Δελτίο Αξιολόγησης.

Στο τέλος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος επικαλούμενος τον Απόστολο Παύλο στην Α΄ Προς Θεσσαλονικείς Επιστολή (κεφ. ε΄, στίχ. 15) προέτρεψε θερμά:  «Αδελφοί μου, πάντοτε να προσπαθείτε με ζήλο να πράττετε το αγαθό και μεταξύ σας και σε όλους ανεξαιρέτως»