"Στη ζωή της Εκκλησίας και του Στρατού ταυτίζονται πάρα πολλά"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/01/2013

(Ι.Μ.Φθιώτιδος) Την Αγιοβασιλόπιτα της 695 Αποθήκης Βάσεως Πυρομαχικών στο Αυλάκι, ευλόγησε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Μετά την κοπή την Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε η Τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοικήσεως της Μονάδος από τον απερχόμενο Διοικητή Αντισυνταγματάρχη(ΥΠ) κ. Γεώργιο Μουρουζίδη στον Αντισυνταγματάρχη(ΥΠ) κ. Ζήση Μούκα, παρουσία του Διοικητού της  ΜΕΡ.ΥΠ Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Βλάχου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και δύναμη και να έχουν πάντοτε ελπίδα, διότι πάνω από τις δικές μας δυνάμεις υπάρχει η Δύναμις του Θεού. Επίσης εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την επικοινωνία με τον Στρατό, διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη ζωή της Εκκλησίας και του Στρατού ταυτίζονται πάρα πολλά, όπως ο σεβασμός προς το Θεό, η αγάπη προς την πατρίδα και η επιμέλεια και φροντίδα για την επιτέλεση του καθήκοντος.  Τέλος προσέφερε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και ένα βιβλίο στον απερχόμενο Διοικητή καθώς και από ένα βιβλίο στον νέο Διοικητή, τους Υποδιοικητές και τον Στρατηγό ενώ στους Στρατιώτες προσέφερε το ημερολόγιο 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο νέος Διοικητής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και εις ένδειξη αγάπης του προσέφερε ένα περίτεχνο κάλυκα βλήματος με εγχάρακτη παράσταση του Αγίου Νικολάου.

Μετά την τελετή παρατέθηκε δεξίωση στην οποία παρεκάθησε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.