Σχολή Γονέων Μητρόπολης Καρπάθου

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/01/2013

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 ξεκίνησε τις συναντήσεις της η Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου για γονείς και νέα ζευγάρια.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η επιμόρφωση και η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σπουδαίο έργο της αγωγής των παιδιών τους και  να αντιμετωπίσουν τη σύγχρονη συζυγική και οικογενειακή ζωή με χαρά, γνώση και υπευθυνότητα, στο φως της ορθόδοξης πνευματικής παράδοσης και της επιστήμης της παιδαγωγικής.

Στη Σχολή Γονέων της Μητροπόλεως θα διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες: γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παιδίατροι, Παιδοψυχίατροι, κ.ά.), Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Θεολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Εκπαιδευτικοί.

Με την παρακολούθηση των θεμάτων που αναπτύσσονται από τους επιστήμονες-εισηγητές και με την ανταλλαγή εμπειριών παρέχεται εξαιρετική βοήθεια στους γονείς για το έργο τους, καθώς και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Ο αγιασμός έναρξης της Σχολής έγινε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην Πνευματική Εστία της Μητροπόλεώς μας, κάτω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου,  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιο. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π.Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. π.Καλλίνικος Μαυρολέων, οι Πρεσβύτεροι π.Μιχαήλ Οικονομίδης και π.Ιωάννης Νεραντζούλης και ο Ιεροδιάκονος π.Λουκάς Ναβρούζογλου.

Ακολούθησε η 1η εισήγηση από τον Αντισμήναρχο κ.Γεώργιο Ποτηριάδη, Τμηματάρχη Δικτύων και Επικοινωνιών Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, με θέμα: «Παιδιά και κίνδυνοι στο διαδίκτυο». Ο κ.Ποτηριάδης παρουσίασε εύστοχα όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας κατά την ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο, υπέδειξε στους γονείς, που κατέκλυσαν την αίθουσα, να διαπαιδαγωγηθούν οι ίδιοι για το διαδίκτυο, να μιλούν με τα παιδιά τους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής τους ζωής καθώς και άλλους τρόπους για μια σωστή διαχείριση του διαδικτύου. Τέλος, απάντησε στις πολλές ερωτήσεις και απορίες, τόσο των γονέων όσο και των νέων που συμμετείχαν στην 1η συνάντηση.

Η 2η συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, στον ίδιο χώρο, με εισηγητή τον κ.Σπύρο Τάνταρο, Αναπληρωτή Καθηγητή Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: « Η σύγχρονη οικογένεια και η ανάπτυξη του παιδιού μας».