"Τα μάθατε τα νέα; Και παπάς και ζευγάς!"

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/01/2013
 (Κοσμάς Βίδος -tovima.gr)
"Κύριε διευθυντά,
 
Πρώτα αντέδρασε ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές (μέτρο που ισχύει εδώ και χρόνια σε αρκετές χώρες σε όλον τον κόσμο), τώρα έρχεται και ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων για να χαρακτηρίσει «την εργασία της Κυριακής καταραμένη», καθώς εκείνη την ημέρα «o χρόνος δεν είναι δικός μας! Τον κλέβουμε από τον Θεό! Επομένως τα παράγωγα αυτού του χρόνου είναι καταραμένα! Δεν έχουν την ευλογία του Θεού!».

Εγώ, πάλι, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι δουλειά έχει η ευλογία του Θεού με τη λειτουργία της αγοράς.

Ειδικά σε μια κοινωνία που δεν είναι θεοκρατική. 'Η μήπως είναι, αν κρίνω από τον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία επιβάλλεται στο κράτος μπλοκάροντας μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στις κοινωνικές δομές; Εν προκειμένω δεν είναι της αρμοδιότητάς μου, ούτε θέλω να μπω σε πρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορεί να αλλάξει ο χάρτης του εμπορίου προς όφελος και των καταναλωτών και των καταστηματαρχών και των υπαλλήλων τους, χωρίς την ίδια στιγμή να θίγεται το κοινό που επιζητεί τον εκκλησιασμό - πάντα υπάρχουν τρόποι, υποθέτω.

Ωστόσο πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή οι κυβερνώντες, χωρίς να τρέμουν μη χάσουν τα ψηφαλάκια εκείνων που χειραγωγούνται από την Εκκλησία, να υπενθυμίσουν στους ποιμένες την παροιμία «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς». Για λόγους δημοκρατίας.
 
Μετά τιμής
 
Πανδώρα"