Ι.Μ.Πρεβέζης: Ο μαρμάρινος Σταυρός στη θάλασσα…

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2013

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα Κυριακή 6-1-2013 στην πόλη της Πρέβεζας.

       Η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου

          Η πομπή που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορφέας, κατέληξε στην εξέδρα της παραλίας όπου ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου τον καθαγιασμό των υδάτων. Στα νερά του λιμανιού έριξε, κατά το έθιμο, χωρίς κορδέλα τον μαρμάρινο Σταυρό.

       Περίπου 20 άτομα αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα νερά του λιμανιού για την μάχη του σταυρού. Τον σταυρό έπιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κ. Δημήτρης Καραμανίδης κάτω από τις επευφημίες του κόσμου και των άλλων κολυμβητών.

     Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, οι βουλευτές κύριοι Τσουμάνης και Μπάρκας, ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη  Νίκος Ανατολιωτάκης, οι αντιδήμαρχοι της Πρέβεζας και δεκάδες ακόμη εκπρόσωποι φορέων.  

      Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους και  συνεχάρη τους κολυμβητές για την συμμετοχή τους στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την χριστιανοσύνη.