Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Πρέβεζα

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/12/2012

Την 30η Δεκεμβρίου 2012, πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυΐδ του προφητάνακτος.

    Συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία, που κατά την παράδοση συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά μέσα από τα Ιερά κείμενα και τα δρώμενα στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας.
    Γι᾿ αυτό κι᾿ εφέτος στον Ι. Ναό Ἁγίου Κωνσταντίνου Πρεβέζης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομοςσυμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων τέλεσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
     Πλήθος πιστών συμμετείχαν στην αρχαία αυτή μυσταγωγεία όπου τον θείο λόγο εκύρηξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος, ο οποίος μας έκανε κοινωνους στη γνώση της θείας λατρείας και ειδικότερα της Ιεροσολυμίτικης λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.