Ξεσηκωμός κληρικών στην Ι.Μ.Πατρών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/11/2018
Αντιμέτωπος» με τους ιερείς που ανήκουν στο δυναμικό της Μητροπόλεως Πατρών βρίσκεται από το βράδυ της περασμένης Τρίτης οπότε και ανακοινώθηκε η συμφωνίας πολιτείας – Εκκλησίας της Ελλάδος ,ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
 
Σημείο τριβής η εξαγγελία σύμφωνα με την οποία το κράτος παύει να έχει ενταγμένους στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων τους ιερείς τον οποίων τη μισθοδοτική ευθύνη δεν θα έχει πλέον η ενιαία αρχή πληρωμών, με μεταβίβαση του  «αντικειμένου» σε ειδικό εκκλησιαστικό ταμείο, το οποίο και θα χρηματοδοτείται από το κράτος.
 
Οι ιερείς και της Μητροπόλεως Πατρών είναι ανάστατοι και το θέμα αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοποθετήσεων κατά την προγραμματισμένη – στο πλαίσιο των Πρωτοκλήτειων – ιερατική σύναξη, οποία θα γίνει παρουσία του επισκόπου της Πάτρας στις 14 Νοεμβρίου.
 
Να σημειωθεί πως όπως ήδη έχει αναφέρει το patrastimes.gr, ο  Μητροπολίτης Πατρών φέρεται να έχει παίξει κομβικό ρόλο στην έναρξη της διαδικασίας και την επίτευξη της κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών (Κράτος – Εκκλησία), καθώς ήταν το ένα από τα τρία πρόσωπα – με την ιδιότητα του υπευθύνου τύπου της ιεράς συνόδου – τα οποία συνόδευσαν τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο στο ιστορικό όπως χαρακτηρίζεται τετ-α-τετ του στο Μαξίμου, απ’ όπου και έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις.
 
Το γεγονός ότι ο κ. Χρυσόστομος θεωρείται πως συμμετείχε ενεργά με οιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στην επίτευξη της συμφωνίας, προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη επικείμενη εκ των πραγμάτων συνάντησή του με τους ιερείς που ανήκουν στο δυναμικό της Μητροπόλεως που διοικεί , δεδομένου ότι θα κληθεί να δώσει απαντήσεις όχι μόνο ως μέλος της ιεράς συνόδου , αλλά και ως ένας εκ των συμμετεχόντων ενεργά στην ύπαρξη της όποιας συμφωνίας.