Επίσκεψη στις φυλακές

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/12/2012

(π.Ιωάννης Σουρλίγγας) Τις φυλακές της Τρίπολης επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη  Θεόκλητο Ντούλια, τον υπεύθυνο Εφημέριο των φυλάκων Πανοσιολ Αρχιμ.  Ιουστίνο Τσαγκούρη, τον   Πανοσιολ Αρχιμ. Γερμανό Μίχο, τον  Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού  Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  π. Ιωάννη Σουρλίγγα και τον Αιδ. Ιερέα π. Δημήτριο Τσεκούρα,  Εφημέριο του Ιερού Ναού  Παμ.  Ταξιαρχών Τριπόλεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης  μας,  αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή των Φυλακών και το Προσωπικό για την άριστη συνεργασία τους,   ευχήθηκε με το  καλό το Νέο Έτος, υγεία προσωπική και οικογενειακή.

Εν συνεχεία συναντήθηκε σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο με τους κρατούμενους, τους οποίους ευλόγησε  ευχόμενος  ότι καλύτερο και ψυχικά ωφέλιμο  για το 2013.

Δράττοντας της ευκαιρίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας συμβούλεψε και σύστησε στους κρατούμενους να προσεγγίσουν το μέγα Μυστήριο της Ιεράς  Εξομολογήσεως και να μετάσχουν στην Θεια Ευχαριστία στην επόμενη προγραμματισμένη Θεια Λειτουργιά που θα γίνει στις φυλακές.

Παραλλήλισε τα δεσμά και την φυλάκιση των κρατουμένων στις Δικαστικές Φυλακές της Τριπόλεως,  με την φυλάκιση του Χριστού μας στο πραιτώριο, σύστησε υπομονή και προσευχή  ευχόμενος  ο Θεός να ελεήσει  να ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία γρήγορα  μετά από την  εκτέλεση της ποινής τους στο σωφρονιστικό αυτό κατάστημα,  δηλαδή το Σχολείο επανένταξης στην κοινωνία.  

 

    Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε  σε όλους τους τροφίμους του σωφρονιστικού καταστήματος  δώρα,  είδη προσωπικής χρήσεως και γλυκίσματα κ.ά.   Επίσης το θεοφιλές πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας προσέφερε το ποσό των 1500Εγια το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι, καθώς και επίσης κάλυψε την ανάγκη μεγάλου μέρους ρουχισμού και υποδημάτων των κρατουμένων.

Ευχόμεθα ο Κύριος Ιησούς Χριστός ο οποίος έχει το δικαίωμα του δεσμεί τε και λύειν,  να στηρίζει και να συγχωρέσει τους εν φυλακή εβρισκομένους.

 

http://www.youtube.com/user/arcadiaportal/videos

                                                                                                                   + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας