Ιερός… μουσικός ναός ο Άγιος Παντελεήμων Αχαρνών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/04/2011

Ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών δείχνει το δρόμο και σιγά σιγά πολλές εκκλησίες με φιλόμουσους κληρικούς θα μετατραπούν και σε «Ιερούς μουσικούς ναούς», με κυρίαρχο στοιχείο την Βυζαντινή Μουσική. Στις 12 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους πάλι στον ίδιο ναό είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσική εκδήλωση.  Υπάρχει πάντως και μερίδα κληρικών που διαφωνούν με την μετατροπή των ιερών ναών σε «οίκους μουσικής».

Με μια εκδήλωση Λειτουργικής Μουσικής την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 19:30 με τίτλο “Τα Πάθη τα σεπτά” υποδέχεται ο Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών την Μεγάλη Εβδομάδα. Συμμετέχουν τα χορωδιακά σχήματα του Ναού τα οποία θα αποδώσουν ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας από την ελληνική, ρωσική και γεωργιανή Ορθόδοξη μουσική παράδοση με την συμμετοχή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και την Ε. Δαρμή & Β. Παπά. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο κ. Ηλ. Ρεδιάδης - Τούμπας Μ.α Θεολογίας - Μουσικολόγος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η κίνηση αυτή αντανακλά φυσικά και τη δυναμική της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και ανθρώπους της τέχνης με σκοπό την ανάδειξη των πνευματικών και πολιτισμικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη.