"Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Λαυρεντιάδη στο κελί"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/12/2012
Στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ανήμερα των Χριστουγέννων στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην πτέρυγα των VIP, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χ. Κονιδάρης μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή.

«Ο αρχιεπίσκοπος παρά πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισκεφθεί και τις ανδρικές και τις γυναικείες φυλακές και το ψυχιατρείο Κορυδαλλού, άλλες μονάδες και άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα. Μπορείτε να ανατρέξετε στο παρελθόν και θα δείτε πάρα πολλές επισκέψεις που έχουν γίνει σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Αυτά τα Χριστούγεννα επέλεξε να επισκεφθεί τις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού και να επισκεφθεί συγκεκριμένη πτέρυγα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτό, όταν έχει επισκεφθεί πολλάκις σωφρονιστικά ιδρύματα και διάφορες πτέρυγες αυτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κονιδάρης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Μακαριότατο με τον Λ. Λαυρεντιάδη πρόσθεσε: «Συγκεκριμένο ραντεβού βεβαίως δεν είχε. Τον κ. Λαυρεντιάδη τον είδε και τον είδε για ένα πάρα πολύ απλό λόγο. Ο κ. Λαυρεντιάδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο έργο της εκκλησίας σε βάθος χρόνου. Ο Αρχιεπίσκοπος θεώρησε ανθρώπινο, αυτές τις άγιες ημέρες, να δει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει συμπαρασταθεί ανιδιοτελώς και πάρα πολλές φορές και σε βάθος χρόνου στο έργο της εκκλησίας, να του εκφράσει την συμπαράστασή του στη δοκιμασία που διέρχεται μακριά από τους συγγενείς και τους οικείους του. Νομίζω αυτό είναι κάτι εξαιρετικά ανθρώπινο».