Δις…γιαούρτωμα σε αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 11/04/2011

Υποδοχή με γιαούρτι επιφύλαξαν φοιτητές στον Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου André-Joseph Léonard, ο οποίος επισκέφθηκε πανεπιστήμιο στη πόλη Louvain La Neuve , με σκοπό να εκφωνήσει ομιλία. Ο αρχιεπίσκοπος μετά το πρώτο γιαούρτωμα καθαρίστηκε αλλά μόλις εμφανίστηκε στο βήμα, οι ακτιβιστές τον γιαούρτωσαν ξανά. Αιτία το αμαρτωλό παρελθόν εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας. 

Διπλό Γιαούρτωμα δέχθηκε  από ακτιβιστές  στο πρόσωπο ο ο Αρχιεπίσκοπος του Βελγίου André-Joseph Léonard στη πόλη Louvain La Neuve του Βελγίου.Στον αρχιεπίσκοπο αρχικά επιτέθηκε ένας νεαρός έξω από την αίθουσα. Αυτός χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του αφού καθαρίστηκε επέστρεψε στο αμφιθέατρο για την ομιλία. Εκεί για δεύτερη φορά τρεις ακτιβιστές " κομάντο", όπως τους αποκαλούν τον γιαούρτωσαν για δεύτερη φορά! 

Όπως δήλωσε ένας εκ των νεαρών μετά την επίθεση, με αυτή του την κίνηση ήθελε να διαφωνήσει ως προς τον συντηρητισμό της   Βελγικής Καθολικής εκκλησίας.

Πέρσι, αποκαλύψεις σοκ είχαν ταράξει τα θεμέλια της καθολικής εκκλησίας του Βελγίου. Σε ηχογραφημένα ντοκουμέντα που διέρρευσαν, ακούγεται ο πρώην επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας του Βελγίου, Καρδινάλιος Γκόντφριντ Ντάνεελς, να ζητάει από ένα από τα θύματά του να μην αποκαλύψει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από επίσκοπο.Στις ηχογραφημένες συνομιλίες, που καταγράφηκαν από το θύμα και δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες του Βελγίου, ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Βελγίου, ακούγεται να προτρέπει το θύμα του να δεχτεί μία ιδιωτική συγγνώμη ή να περιμένει ένα χρόνο μέχρι ο επίσκοπος να συνταξιοδοτηθεί, προτού δημοσιοποιήσει το σκάνδαλο.