Ο Αρχιεπίσκοπος, οι επιχειρηματίες Λαυρεντιάδης-Κυριακίδης και η ΜΚΟ «Αποστολή»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/12/2012

ierovima.gr-Δύο επιχειρηματίες, οι κ.κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Πέτρος Κυριακίδης βοήθησαν οικονομικά για να δημιουργηθεί η ΜΚΟ «Αποστολή » της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σήμερα ο κ. Λαυρεντιάδης έχει συλληφθεί και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον κ.Πέτρο Κυριακίδη.

Μεταξύ των κατηγοριών που  έχει απαγγείλει η ανακρίτρια για τον κ. Λαυρεντιάδη (ο οποίος δηλώνει αθώος) είναι και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα («ξέπλυμα χρήματος»).

Στις 7 Ιουλίου 2010, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή» (Ι.Α.Α.), στο κατάμεστο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, είχε ευχαριστήσει δημόσια τον επιχειρηματία κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη «για τη μέχρι σήμερα σημαντική υποστήριξη στο έργο» της Αρχιεπισκοπής. «Θα  ήταν αδύνατον να φθάναμε σήμερα στην ίδρυση της ΜΚΟ «Αποστολή» χωρίς την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Τονίζεται ακόμη ότι για την ανακαίνιση και οργάνωση γραφείων στο κτίριο που στεγάζεται η φιλανθρωπική εταιρία, είχαν φροντίσει τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και ο κ. Κυριακίδης. Για τον λόγο αυτό ο αρχιεπίσκοπος τους τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.