Οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος και Μεσογαίας Νικόλαος στο Βυζαντινό Μυστρά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/04/2011

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μεγάλη προσέλευση πιστών παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τελέστηκε κι εφέτος η καθιερωμένη από ετών, τέλεση της ακολουθίας της Δ΄ στάσης  των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βυζαντινό Μυστρά.

Στην ιερά ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ .Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ .Νικόλαος, προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο στο φιλάγιο πολυπληθές εκκλησίασμα από το Μυστρά , τη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή της, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, τον Άσο και το Βέλος της Κορινθίας, τη Λάρισα ,ενώ τον κανόνα των Χαιρετισμών απέδωσε ο χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Σπάρτης «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» , υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης κ Γεωργίου Προκοπίου.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Γ. Αποστολάκος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ .Π. Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Α.Τζανετέα ο Διοικητής Κ.Ε.Ε.Μ Ταξίαρχος. Κ .Σαπουτζής, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σ. Αργειτάκος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Π. Μισθός και το Δ.Σ του Συλλόγου της Υπαιθρίου Ζωής υπό τον Πρόεδρο του κ .Β. Τζαβιδόπουλο, που είχε και την οργάνωση της πραγματοποίησης αυτής της υπέροχης θρησκευτικής εκδήλωσης.