Οικονομικό έλεγχο στη Μητρόπολη ζητά ο Πρεβέζης-Παραίτηση π.Θεοδοσίου Μαρτζούχου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/12/2012

 Σε διοικητικές αλλαγές προχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο νέος μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.Στόχος του να εφαρμόσει ένα νέο πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό διοικητικό σχήμα και να μπορέσει πάνω σε νέες βάσεις να αναπτύξει το όραμά του για την τοπική Εκκλησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος, την οποία και ο σεβασμιώτατος την έκανε αποδεκτή, τονίζοντας ότι θα στηρίξει το έργο του ως εφημερίου στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Καθήκοντα Γραμματέως της Ι. Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ανέλαβε ο π. Ιωαννίκιος Μπίλιας, πνευματικό ανάστημα και αγαπημένο παιδί του μακαριστού μητροπολίτη κ. Μελετίου, ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και κυρίως στην νεολαία. Ο π. Ιωαννίκιος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση από το 1983 μέχρι το 2002 και ήταν εφημέριος μέχρι το 2009 στον Ι. Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης.

Ο νέος μητροπολίτης απέστειλε, τέλος, σχετικό έγγραφο στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ζητώντας να διενεργηθεί άμεσα οικονομικός έλεγχος στη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, από την αρμόδια υπηρεσία της Συνόδου, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα